tiistai 15. maaliskuuta 2016

Mustan vyön sudokumestari ja muita tarinoita Metsolan nukketeatterityöpajasta

Metsolan koulun nukketeatterityöpajassa syntyi kaunottaria ja hirviöitä
Tilda Ylä-Jarkko kertoi nuken puvun ompelun olleen kivointa

Maanantaina 14.3. jatkui Metsolan koululla Lohjan Teatterin yhteistyössä Kulttuuripolku-hankkeen kanssa toteuttama nukketeatterityöpaja. Viikon aikana nukkien päät ja raajat olivat saaneet rauhassa kuivua, joten tällä kertaa oli vuorossa maalaaminen, kasvonpiirteiden viimeistely sekä hiusten ja vaatteiden laitto.

Tilda Ylä-Jarkko, 13, ja Jasmin Vasala, 13, kertoivat kivointa nukkien teossa olleen vaatteiden suunnitteleminen. Vaikeimmaksi työstettäväksi tytöt mainitsivat hahmon muotoilun ja yksityiskohtien valitsemisen.

Milla Alhonen, 12, oli tehnyt hirviöstään hurjan näköisen nenärenkaineen päivineen. Muotoiluvaiheessa Millan hirviöltä oli lähtenyt korvasta pala, mutta kekseliäs tyttö oli heti kehittänyt siitä hahmolleen tarinan.

- Sen korvasta on lähtenyt pala, kun se on jäänyt linnan porttien väliin, Milla kertoi vitsaillen.

Milla Alhosen hirviö on hurja nenärengasta myöden
Jasmin Vasala asensi nukelle tukkaa paikoilleen
18 nukketeatterinukkea ja yksi hevonen valmiina matkaan kohti Lohjan Teatterin kahvion näyttelyä
Nukketeatterityöpajan ohjaajan Elina Onteron
tekemä  Lohjan museon museohiiri Roope

Aino Heikkinen sovitti tukkaa hirviönsä päähän, mutta jätti sen lopulta ilman hiuksia

Ilmeikäs nukkejoukko valmiina matkaan
Jokaisesta nukesta syntyi omannäköisensä taideteos



Kaunottarien ja hirviöiden lisäksi syntyi siskoja, äiti ja isäkin

Yksityiskohdat tekevät nukketeatterinukesta ilmeikkään


Aino Heikkinen
, 11, tuskaili hirviönsä hiusten kanssa. Ainon mielestä nukketeatterityöpajassa kaikki oli ollut todella mukavaa. Pään muotoilu oli hänen mielestään ollut hieman hankalaa, ja hirviön korva oli kuivumisvaiheessa painunut lyttyyn, mutta Aino totesi sen tyynesti joutuneen onnettomuuteen.

Nukkien tekijät kertoilivat innoissaan hahmojen syntytarinoita ja laittoivatpa muutamat jo nukketeatteriesityksenkin pystyyn. Kaunottaren pyöreävatsainen isä oli saanut mustan vyön sudokumestarin arvonimen ja ratsastanut pienen keppihevosen kuukahduspisteeseen ylipainonsa takia. Yksi kaunottarista kävi läpi syöpähoitoja, koska sen hiukset irtoilivat päästä.

- Tämä voi olla lapsille myös terapeuttista. Nukkien kautta voidaan käsitellä vaikeitakin asioita, opettaja Tarja Lindén tuumi.

Hurja hirviö
Mustan vyön sudokumestari



Vaaleahiuksinen kaunotar


Elina Onteron
vetämän nukketeatterityöpajan tuloksena syntyi yhteensä 18 nukkea ja yksi hevonen. Siiri Hyvösen, Vilma Vahterin, Aada Heikkisen, Sara-Maria Eddriouchin, Nelli Hätösen, Milla Alhosen, Anna Heikintalon, Ninni Vaaran, Pinja Lahtisen, Pinja Heikkilän, Wenla Pesosen, Aino Heikkisen, Milja Ojalan, Venla Koistilan, Jenna Pyrhösen, Pinar Meskasen, Jasmin Vasalan, Tilda Ylä-Jarkon ja Venla Malmin tekemät nuket päätyvät näytteille Lohjan Teatterin kahvioon Kaunotar ja Hirviö -satunäytelmän esitysten 2.4.-14.5. ajaksi, jolloin niitä voi käydä esitysiltoina ihastelemassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!