maanantai 28. syyskuuta 2015

Esittelyssä Mylady Winter eli Elise Hujanen

Mylady Winter on arvaamaton nainen
Kuva: Sari Niinikoski
Elise Hujanen on mm. pin up -mallina toimiva freelancer
Kuva: Linda Lipponen




















"Pyrkimykseni on antaa hahmon elää minun itseni kautta"


Tuore kasvo Lohjan Teatterissa on helsinkiläinen Elise Hujanen, 26, joka näyttelee Kolme Muskettisoturia -musikaalissa arvaamatonta naiskonnaa Mylady Winteriä. Mylady on muskettisoturi Athoksen entinen puoliso, joka tunnetaan myös nimellä kreivitär de La Fère. Mylady toimii kardinaali Richelieun palveluksessa ja hänellä tuntuu olevan koko ajan ketunhäntä kainalossa.

- Roolihahmoni on koko näytelmän katkerin ihminen. Hänellä on kuitenkin syy tekemiseensä ja vihaansa, häneen on jopa joskus helppo samaistua. Myladyssa on neuroottisia piirteitä niin kuin kunnon psykopaatissa kuuluu olla, Elise sanoo.

 Onko Elise itse yhtään roolihahmonsa kaltainen?

- Myladylla on monta tekaistua hahmoa näytelmän sisällä, mutta pilkahdus syvimmästä Mylady Winteristä, hänen oikeasta itsestään, näkyy herkullisimmassa kohdassa kun hän kohtaa mielitiettynsä vuosien jälkeen. Annan koko tunteiden kirjoni hänen käyttöönsä ja pyrkimykseni on antaa hahmon elää minun itseni kautta.

Elise toteaa Mylady Winterin olevan yksinkertaisesti vain niin mielenkiintoinen, arvaamaton ja kohtalokas hahmo.

- Varsinainen syöjätär. Kyllähän seksi myy, hän nauraa.


"Valitsin tien, jossa työ ja harrasteet yhdistyvät"

Elise työskentelee myös Pin-up.fi -mallitoimiston listoilla
Kuva: Linda Lipponen

Ammatiltaan Elise on freelancer eli omien sanojensa mukaan "jokapaikanhöylä".

- Teen keikkaa muiden muassa lasten tapahtumia järjestävän Kids Factory Eventsin kautta ja konsulentin hommiin minua työllistää Markkinointitoimisto Johdin.

- Työnantajat vaihtelevat, toisinaan on hiljaisempaa ja toisinaan saa juosta pää kolmantena jalkana. Se on mukavaa, mutta vaatii sopeutumista. Sanotaanko, että vaihtelu virkistää, Elise toteaa.

Nuori nainen kertoo päätyneensä keikkahommiin oman innostuksen kautta ja muiden vinkeistä. Parasta keikkaduunissa on Elisen mukaan se, että töitä voi ottaa vastaan myös omien aikataulujen mukaan.

Kysyttäessä harrastuksista Elise vastaa:

- Harrastus on mielenkiintoinen sana valittuani tien, jossa työ ja harrasteet yhdistyvät. Soitan poikkihuilua, paitsi että huiluni on tällä hetkellä huoltoa vailla, ja teen muutenkin musiikkia. Haikailen salaa muusikon urasta. Olen aina haaveillut kaikkien osaamisalueiden yhdistämisestä ja teatteri on tarjonnut siihen oivat mahdollisuudet.


"Näyttämöllä tehdään täysillä ja taidokkaasti"


Mylady Winter on kohtalokas hahmo
Kuva: Sari Niinikoski
Koulutukseltaan Elise on kuva-artesaani eli hän on suorittanut kuvataiteen perustutkinnon.

- Lisäksi olen ollut Laajasalon opistossa Musiikkiteatteri-ja oopperalinjalla sekä Työväen Akatemiassa opiskelemassa dramaturgiaa ja teatteritoimintaa.

- Lohjan Teatterille tulin näyttelijäystävän vinkistä, ja olenpa vallan ilahtunut, että tulin! Parasta Lohjan Teatterissa on sen ihmiset, välittömät, avoimet, ystävälliset, iloiset ja ah, niin kauniit, Elise hehkuttaa.

Hän kertoo törmänneensä samaan ilmiöön aikaisemminkin, koska teatteri vetää tietyntyyppisiä ihmisiä puoleensa.

- Lisäksi plussana täytyy mainita Lohjan Teatterin siisti ympäristö, säilytystilat ja muutenkin hyvät puitteet. Teatterilla on myös kattava määrä erilaisia asusteita ja tarpeistoa.

Elisen mukaan Kolme Muskettisoturia -musikaalin tekijäporukka on innokas ja innostava, yhteen hiileen puhaltava, luova, rakastava, ennakkoluuloton ja vahvalla uskolla omaan tekemiseen varustettu tiimi.

- Nämä kaikki ominaisuudet ovat edellytys hyvän teatterin tekemiselle. Parasta itse Kolme Muskettisoturia-musikaalissa on huumori, tanssikohtaukset ja tarttuva musiikki. Näyttämöllä tehdään täysillä ja taidokkaasti!


"Teatteri on parhaimmillaan kuin taidekarnevaalia"


Elisen ensimmäinen teatterikokemus näyttelijänä oli Riihimäen Nuorisoteatterissa vuonna 2009, kesäteatterinäytelmässä Pelastakaa Röllimetsä, jota esitettiin Allinnan montussa.

- Lähdin hakemaan Röllimetsään muusikkoystäväni kehoituksesta, vaikka olin aiemmin todennut "minäkö, näyttelijä!" hänen sinne houkutellessaan. Aloitin tanssista ja laulusta, taustalla humpuukina. Siinä kävi sitten kuitenkin niin, että hain Laajasalon opistoon musiikkiteatterin pariin, hän muistelee.

Elise Hujanen
Kuva: Linda Lipponen
Laajasalosta Elise jatkoi Työväen Akatemiaan, jossa näytteleminen tuli kokoajan isommaksi osaksi hänen toimintaansa.

- Opistojen jälkeen jatkoin omillani, hain teattereihin sekä produktioihin Helsingissä. Olen ollut useissa näytelmissä lyhyen taipaleeni aikana ja siitä hyvin kiitollinen. Erityiskiitokset tahdon antaa Karjalaiselle näyttämölle ja Vantaan näyttämölle uskosta minuun ja isoista mahdollisuuksista näyttää taitoni!

- Teatterin tekemisessä parasta on yhteisöllisyys, turvallinen paikka, jossa löytää uusia puolia itsestä ja muista. Parasta on myös valokeilojen antama adrenaliini, itsensä jatkuva haastaminen ja ylittäminen sekä kehittyminen. Flowtila ja jonkun toisen saappaisiin hyppääminen, Elise luettelee.

- Lisään vielä eri taidealojen yhdistymisen. Teatteri on parhaimmillaan kuin taidekarnevaalia, jossa kaikki on yhtä, musiikki, lavasteet, kädenjälki, ihmiset...


"Uskon asioiden menevän omalla painollaan"


Kolikolla on toki aina kääntöpuoli. Elise toteaa teatterin vievän paljon aikaa ja rahaa, ja usein budjetti on pieni.

- Teatterin yhdistäminen muuhun elämään on toisinaan haasteellista, varsinkin keikkaduunarilla, jonka työtarjonnan pääpaino on viikonlopuilla. Mutta en anna sen häiritä. Uskon asioiden menevän omalla painollaan. Se, mikä ylhäältä annetaan, se otetaan, hän hymyilee.


"Piirtäminen lähellä sydäntä"


Salaperäinen Mylady Winter
Kuva: Sari Niinikoski
Teatterin ja musiikin lisäksi Elise tekee myös muotokuvia joko maalaten tai kynällä. Piirtäminen on hänen sydäntään lähellä. 

- Isäni kertoo usein siitä, kuinka olin helppo lapsi. Minulle piti antaa vain kynä ja paperia, niin olin tyytyväinen.

- Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Riihimäellä. Äitini kasvatti minut ja isäni luona vierailin useasti. Vanhemmillani oli lämpimät välit, erosta huolimatta. Vietimme joulut ja pyhät yhdessä teini-ikääni asti, Elise kertoo.

Elisen lapsuudenkodissa riitti eläimiä: oli kissa, marsu ja akvaario. Lemmikkejä hän kertoo ikävöivänsä, mutta ei ole ajanpuutteen ja talouden takia aikuisiällä hankkinut sellaisia.

- Nykyisin asun avopuolisoni kanssa Helsingissä, olemme vastikään muuttaneet yhteen. Mieheni lapset, kauniit tyttäret, vierailevat meillä viikonloppuisin. Lapset tuovat kummasti eloa ja lämpöä mukanaan, Elise sanoo.


"Oman tiensä kulkija"


Nuoresta iästään huolimatta Elise on ehtinyt olla monessa mukana. Vuonna 2013 hän osallistui Idols-laulukilpailuun ja oli mukana ohjelmassa teatteriviikonlopun puoliväliin saakka.

- Se oli jännittävä kokemus, enkä olisi jättänyt kokematta. Tykkäsin jälleen ihmisistä sielläkin. En lähtenyt mukaan kilpailumielessä, koska en ole kilpailuhenkinen. Kuitenkin se, mitä minulla on annettavana, ei palvele formaatteja tai rahalla pyöriviä systeemejä, ainakaan luullakseni. Olen oman tieni kulkija.

Elise on toiminut myös pin-up.fi-mallitoimiston mallina ja promoottorina vuodesta 2013 lähtien.

- Lähdin hakemaan myös pin-up.fi castingiin tutun vinkistä ja hyvä niin! Pin-up.fi edustaa mielestäni tärkeää ideologiaa: "Hymyilevä nainen on aina kaunis." Pin-up.fi perustaja Sini Ariell on tahtonut muuttaa kauneusihannetta ja nostaa suomalaisten naisten itsetuntoa. Jokainen nainen on kaunis! Olen saanut ja oppinut pin-up.fin tytöiltä, etenkin Siniltä, paljon. Lämmin kiitos kaikesta, Elise kiittelee.


Linkkejä Elisen kuviin ja esiintymisvideoihin:



Idols:
https://www.youtube.com/watch?v=1bSrYVtRens
https://www.youtube.com/watch?v=POm4cGofgsc

Vain elämää-mainos: 
https://www.facebook.com/vainelamaa/videos/vb.216057658521412/620642384729602/?type=2&theater

pin-up.fi:
http://www.pin-up.fi

Mallikansio:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.836080719739335.1073741877.673076736039735&type=3

Elisen omaa tuotantoa: 
https://www.facebook.com/elisehujanen1?ref=hl
https://www.youtube.com/watch?v=_HtxK9fSoQM

Oma pin-up sivu nimellä Lise Bon Belle:
https://www.facebook.com/lisebonbelle?ref=hl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!