maanantai 24. elokuuta 2015

Musikaalimusiikki soi Tapahtumien yössä

Heikki Sutinen, Joni Pitkonen, Jussi Pohjanen ja Johan Ehnberg Lohjan torilavalla Tapahtumien yössä.
Kuva: Elina Laine

Lohjalla vietettiin perjantaina 21.8. Tapahtumien yötä. Joukko Lohjan Teatterin harrastajanäyttelijöitä kantoi oman kortensa kekoon Lohjan torilavalla, jossa kuultiin kaksi kappaletta syksyn Kolme Muskettisoturia -musikaalista. Samaan aikaan Klassikko -lauluryhmä esiintyi Café Laurissa.

Joukko teatterilaisia kokoontui perjantai-iltana teatterille valmistautumaan Tapahtumien yöhön. Kun roolivaatteet, peruukit ja tarvittavat ehostukset oli saatu kohdilleen musikaalin lauluja samalla innokkaasti harjoitellen, keräsi teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski joukon kokoon ja matka kohti Lohjan toria alkoi.

Muskettisoturien johtama joukkiomme herätti Lohjan kaduilla marssiessaan ohikulkijoissa kovasti huomiota. Ihmiset hymyilivät, räpsivät valokuvia ja tulivat kiinnostuneina kyselemään, mikä paraati meillä oikein oli meneillään. Joukon huutaessa lauseita "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!" sekä "Tervetuloa Lohjan Teatteriin!" kenellekään tuskin jäi epäselväksi mistä oli kysymys.

Joni Pitkonen vastaa musikaalin musiikista
yhdessä Antti Kajanderin kanssa
Kuva: Elina Laine
Elokuinen ilta näytti parhaita puoliaan ja aurinko paahtoi hellelukemissa saapuessamme Lohjan torilavalle. Vaikka osalla näyttelijöistä varmasti hiki virtasi, niin joukko jaksoi kerätä uutta energiaa ja kipusi hymyillen lavalle. Sari-ohjaaja haastatteli musikaalin musiikista vastaavia säveltäjiä Antti Kajanderia ja Joni Pitkosta, jonka jälkeen oli itse musiikin vuoro.

Koko paikalle saapuneen näyttelijäjoukon laulama "Rakasta, lemmi ja unhoita" -kappale kaikui Lohjan torilavalta tyyneen elokuiseen iltaan niin komeasti, että se varmasti kuului pitkälle seuraavien katujen päähän:

"Rakasta, lemmi ja unhoita
elä täysillä elämä tää.
Malja naisille kauniille kumoa,
muistot rikkaat vain kätehen jää!"


Joukko Kolme Muskettisoturia -musikaalin harrastajanäyttelijöitä Lohjan torilavalla. Kuva: Elina Laine
Samuel Nuutinen ja Iiris Nikanne esittivät herkän kauniin dueton
Kuva: Elina Laine

Kolme Muskettisoturia -musikaalissa huimapäistä, muskettisotureiden joukkoon pyrkivää D'Artagnania esittävä Samuel Nuutinen sekä tämän salaista rakastettua Constancea esittävä Iiris Nikanne lauloivat torilavalla herkän ja koskettavan dueton:

"Sinuun uskon,
mitään en nyt pelkää,
tulen luokses vaikka yön selkään.

Jätän kaiken,
lennän lailla tuulen.
Jos laulus vaan,
jos laulus vaan,
mä vielä kerran kuulla saan."



Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski
esitteli syksyn ja talven tulevaa ohjelmistoa
Kuva: Elina Laine
Sari Niinikoski kertoi myös ensi vuoden ohjelmistosta. Tammikuun 2016 loppupuolella, 23.1. ensi-iltansa saa hyytävän jännittävä, Ariel Dorfmanin käsikirjoittama trilleri Tyttö ja kuolema.

Tyttö ja kuolema on tarina armosta ja anteeksiannosta, tarina syyttömyyden ja syyllisyyden kamppailusta ihmisessä itsessään ja koko maailmassa.

Tyttö ja kuolema esitetään suuresta jännitysnäytelmien saamasta kysynnästä johtuen isommalla näyttämöllä. Varaa lippusi ajoissa! Tätä ei kannata jättää näkemättä.


Kevään lastennäytelmänä puolestaan nähdään valloittava satuklassikko Kaunotar ja Hirviö, joka saa ensi-iltansa 2.4.2016.

Kaunottaren isä etsii suojaa myrskyltä ja päätyy salaperäiseen linnaan, jonka isäntänä on julma hirviö. Lähtiessään isä tekee kohtalokkaan virheen ja nappaa hirviön puutarhasta punaisen ruusun nuorimmalle tyttärelleen. Tämä vihastuttaa linnan isännän, joka uhkaa surmata hänet. Isä anoo pelastusta ja pääsee vapaaksi vain sillä ehdolla, että nuorin tytär, Kaunotar tulee vangiksi linnaan. Kaunotar ja Hirviö -esityksistä on vasta ryhmämyynti kouluille käynnissä, yleiseen ja NetTicketin myyntiin liput aukeavat lokakuussa. Astu kanssamme satujen ihmeelliseen maailmaan!

Upeasti sujuneen toriesiintymisen jälkeen muskettisotureista, kuninkaasta, kuningattaresta, kardinaalista sekä monista muista 1600-luvun hahmoista koostuva joukkomme lähti astelemaan takaisin teatteria kohti toriyleisön aplodien saattelemana. Teatterilla näyttelijöille oli vuorossa vielä harjoitukset, joista oma blogipostauksensa luvassa ensi kerralla!

Kiitos kaikille, jotka saapuivat seuraamaan Lohjan Teatterin musiikkiesityksiä Tapahtumien yöhön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!