maanantai 17. elokuuta 2015

Lohjan Teatteri astuu blogien maailmaan

Tänä vuonna 110-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lohjan Teatteri löytyy nyt myös blogien maailmasta: http://lohjanteatteri.blogspot.com

Tässä blogissa tullaan julkaisemaan kuulumisia syksyn uutuusmusikaalin Kolme Muskettisoturia tekemisestä, näyttelijöiden haastatteluja sekä muita tarinoita teatterin kulissien takaa!

Lohjan Teatteri on puoliammatillinen harrastajateatteri, joka tuottaa esityskauden aikana 3-4 uutta ensi-iltaa. Ohjelmistossa pyritään huomioimaan eri ikäiset katsojat lapsista aikuisiin.


Lohjan Teatteri esittää 24.10.2015 ensi-iltansa saavan romanttisen ja vauhdikkaan seikkailumusikaalin Kolme Muskettisoturia. Alkuperäisromaani on ranskalaisen kirjailijan Alexandre Dumas´n käsialaa, ohjaus ja dramatisointi Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski. Puvustuksesta vastaa Kati Heikkinen ja lavastuksesta Jyrki Kakko.
 
Kolme Muskettisoturia on jännittävä seikkailutarina, jonka huikeat juonikäänteet sijoittuvat kuningas Ludvig XIII ja hänen vaimonsa kuningatar Annan hallitsemaan Ranskaan 1600-luvulle.

Vauhdikas tarina alkaa, kun nuori ja komea D'Artagnan saapuu syntiseen Pariisiin, värväytyäkseen kuninkaan henkivartiokaartiin huimapäiseksi Muskettisoturiksi. Lopulta hän tapaakin nuo kolme kuuluisaa ja erottamatonta soturia: surumielisen Athoksen, iloluonteisen Porthoksen ja jalomielisen Aramiksen.

Uskomattomaan juonikuvioon sotkeutuu julma kardinaali Richelieu ja hänen salaperäinen kätyrinsä Mylady De Winter. Nuoren hurmurin pään sekoittaa myös kaunis, mutta toiselle miehelle kuuluva Constance ja pian sankarimme huomaakin olevansa seikkailujen pyörteissä, joista ei puutu poliittista juonittelua, viettelyksiä ja valheita, viiniä, laulua ja naisia.

Lohjan Teatteri täyttää tänä syksynä 110 vuotta, mikä olisikaan kunniakkaampaa kuin tehdä kokonaan upouusi musikaali Antti Kajanderin ja Joni Pitkosen säveltämänä. Näyttämöllä nähdään taas suuri joukko teatterin lahjakkaita, uusia ja vanhoja harrastajanäyttelijöitä.

Taidokkaat näyttelijäsuoritukset, kaunis musiikki ja upeat tanssit jatkavat  Lohjan Teatterin laadukkaiden musiikkiteatteriesitysten linjaa. Teatterimme pyyteetöntä talkoohenkeä kuvaa myös hienosti ikiaikaisen tarinan legendaarinen sanoma: Yksi kaikkien ja kaikki Yhden puolesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!