tiistai 27. syyskuuta 2016

My Fair Lady vieraili Omenakarnevaaleilla


Inkeri; kuva: Paula M.
Kun astelin lauantai-aamuna kahdeksan jälkeen kohti Lohjan Museota, niin taivas oli pilviverhon peitossa ja muutama pisara putosi maahan. Lavastaja Jyrki Kakko pörhälsi samoihin aikoihin paikalle autolla, jonka lastina oli kojurekvisiittaa ja esitteitä.

Saana-Maria Tenkanen ja Annina Alanen (Eliza),
kuva: Sari Niinikoski





Pian Jyrki sai kojun koristeltua ja viereen pysähtynyt mies kertoi arvionsa: ”Tämä on paras ständi”. Hienohan se olikin, pitkin päivää saimme kiitosta.


Annina Alanen (Eliza), Iida Koskinen, Inkeri Paananen
ja Taika Tenhunen; kuva: Sari Niinikoski
Aamun sumu ja pilvet hävisivät lähes samaan aikaan, kun kulttuurituottaja Kalle Ryökäs saapui avukseni kojulle.
Oli kiva tavata ja rupatella ryhmänvetäjiemme kanssa. Useimmat heistä olivat jo tehneet varauksia musikaaliesitykseen. Kojulla piipahti myös Avoimen liiton toinen osapuoli Minna T Hakala. Tämä Dario Fon ja Franca Ramen draama tulee ensi-iltaan teatterin kahviotilaan la 28.1.2017. Miesosassa näyttelee Niko T Mikkonen.
Lapsia kiinnosti musikaali Hiidenkartanon Arvoitus, jonka kirjoittaa Sari Niinikoski ja säveltää Joni Pitkonen.

Iida Koskinen, Taika Tenhunen, Joni Pitkonen (Higgins)
ja Mirja Heino; Kuva: Sari Niinikoski
Teatterin ja orkesterin ohjelmisto kiinnosti, saimme myös palautetta menneistä ohjelmista. Moni oli varannut lippunsa musikaaliin ajoissa kuten viereinen kojunaapurimme. Eräs pariskunta oli iloinen kuullessaan, että myös Saukkolan kirjastosta voi ostaa lippuja, jokunen riensi suoraan Prisman myyntitiskille. Kuullessaan musikaalin mahtavan myyntitilanteen osa asiakkaista lupasi mennä heti maanantaina kaupungintalo Monkolan asiakaspalveluun lippuja ostamaan, kunhan katsovat kotona ensin itselleen sopivan teatteripäivän.
Tenoripäivien Mika Pohjosen ja viimevuoden Kolme Muskettisoturia musikaalin levyt tekivät jonkin verran kauppaansa. Levyjä voi tulla ostamaan myös sivistystalosta Teatterin toimistosta.




Markkinakojun edessä. Kuva: Sari Niinikoski




Tunnelma markkinoilla oli leppoisan kiireetön. Ihmiset kulkivat verkkaisesti katsellen kojujen antimia ja nauttien ohjelmasta. Kun Arriba! Big Bandin tahdit vielä kuuluivat esiintymislavalta, asteli My Fair Ladyn näyttelijät ohjaaja Sari Niinikosken johdolla markkina-alueelle, kävivät kojulla tervehtimässä ja lauloivat muutaman laulunkin.


Teatterilaiset esiintymässä karnevaaliyleisölle.
Kuva: Sari Niinikoski


Arriban lopetettua museon piha-alueen lavalla olivat vuorossa teatterilaiset. Esiintyminen teki tehtävänsä ja moni seurasi näyttelijöitä takaisin kojulle, jossa esitteillä oli kysyntää. Myös näyttelijöitä haastateltiin ja kuvattiin. Itsekin taisin päästä kojuineni muutamaan kuvaan.
Omenamarkkinoiden huipennus oli tänäkin vuonna uuden Omenatytön valinta. Kaikkien reippaiden ehdokkaiden joukosta tittelin sai Vilma Hakala, joka on näytellyt Lohjan Teatterissakin. Valinta lämmitti myös teatterisihteerin sydäntä.

Inkeri Paananen
teatterin sihteeri  

Inkeri kojussa. Kuva: Sari Niinikoski




p.s. Kiitokset avusta Jyrki, Kalle, Jani + tytöt, Saija R sekä Petri ja Timot. Halauksia kaikille näyttelijöille ja tietysti Sari-ohjukselle.
t. Inksu

4 kommenttia:

  1. Onpa hyvinpuvustettua ja iloista porukkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musikaalin puvustuksesta vastaa taitava puvustajamme Kati Heikkinen.

      Poista
  2. Ihanaa... siis Inkeri - ihana blogi - en valitettavasti päässyt katsomaan karnevaaleja kun opastin Tytyrin kaivosmuseossa koko päivän, tilausryhmä ja tänä viikonloppuna viimeiset yleisökierrokset tältä vuodelta... Nähdään.... myös teatterissa! Halja Sinulle Inkeri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne. Mukava että sinullakin oli vipinää siellä Tytyrin uumenissa! Haleja!

      Poista

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!