lauantai 2. huhtikuuta 2016

Esittelyssä Kaunotar eli Riikka Kajander

Riikka Kajander on journalismia opiskeleva valokuvaaja,
joka haluaisi osata halata ihmisistä ilkeyden pois.
Kaunotar on rohkea optimisti,
joka ystävystyy hurjan hirviön kanssa.






Hirviö (Niko Mikkonen) ja
Kaunotar (Riikka Kajander) ystävystyvät

"Kaunottaren rooli tuntuu kunniatehtävältä"


Tällä kertaa Kaunotar ja Hirviö -satunäytelmän näyttelijöistä esittelyvuoron saa lohjalainen Riikka Kajander, 32. Riikka on journalismia toista vuotta opiskeleva valokuvaaja, joka asuu Lohjan Lempolassa miehensä ja kahden pienen pojan kanssa.


Riikka esittää Kaunotarta, hyväsydämistä nuorinta siskoa, joka isänsä pelastaakseen päätyy Hirviön linnaan ja lopulta onnistuu ystävystymään tämän kanssa.


- On ihanaa saada tehdä teatteria lapsille, ja odotan jo kovasti yleisön reaktioita. Kaunottareksi tituleeraaminen tuntuisi muuten kiusalliselta, mutta kun tietää tekevänsä satunäytelmää lapsiyleisölle, niin tämä rooli tuntuukin arvokkaalta kunniatehtävältä, Riikka hymyilee.


- Kaunotar ja Hirviö on yhtä aikaa jännittävä ja ihastuttava satu lempeyden ja ilkeyden kohtaamisesta. Se on ollut lapsuuteni suosikkielokuvia! Olin 7-vuotiaana Disney-version ilmestyttyä otollisinta kohderyhmää. Opin myös piirtämään ihmisen ottamalla ahkerasti mallia Kaunottaren kuvista, hän paljastaa.


Kaunotar (Riikka Kajander) on suloinen
nuori neitonen

"Asun itsekin karvaisen murahtelijan kanssa"


- Roolihahmossani on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä ja samaistuttavaa. Olen itsekin sisaruskatraan sovitteleva kuopus, rakastan musiikkia ja estetiikkaa ja asun karvaisen murahtelijan kanssa, Riikka virnistää.

 - Hahmossani parasta on muistutus siitä, että kiltteys kannattaa aina! Kaunotar on myös rohkea optimisti, joka tietää mitä tahtoo. Näkisin, että roolihahmoni sisäinen kauneus säteilee suloisuutena ulospäin, siitä hänen kutsumanimensä tuleekin. Ja niinhän se on, olet sitä mitä teet ja ajattelet!

Riikka kertoo pitävänsä tarinan naishahmosta erityisesti siksi, ettei hän ole vain pelastettavissa oleva, rakkauden puutteesta riutuva tyttöparka, vaan toiminnallinen ja rohkea nuori.

- Kaunotar on empaattinen kaikkia kohtaan, mutta pitää hän tarvittaessa puolensakin, Riikka tuumii.



Kaunotar (Riikka Kajander) päätyy Hirviön (Niko Mikkonen) linnaan

 

Kaunottaren rääväsuiset siskot
Myriel (Maikki Arola) ja
Mariel (Eija Lindström) pelottelevat
pikkusiskoaan Hirviöllä

"Haasteellisinta karistaa turha vaatimattomuus"


Riikan mielestä Kaunottaren roolia on hienoa tehdä yhdessä lahjakkaan porukan kanssa.

- Hirviötä esittävää Nikoa (Mikkonen) taitavampaa vastanäyttelijää en olisi voinut saada. Nikon komiikantaju on sitä paitsi vertaansa vailla, joten yksi suurimpia haasteitani on hillitä ainaista kikattelua kohtauksia tehdessä, Riikka kertoo hymyillen.

- Tämä on ensimmäinen pääroolini, joten nyt kun vuorosanat ovat hallussa, niin vielä pitäisi saada tunteet ilmaistua riittävän isosti. Haasteellisinta minulle on karistaa turha vaatimattomuus.

- Lohjan Teatterissa arvostan eritoten sitä, miten tosissaan ja laadukkaasti esitykset rakennetaan. Ohjaajamme Sari Niinikoski tekee työtä kellon ympäri, jotta kaikki palaset saadaan loksahtamaan paikalleen aikataulussa. Puvustus ja lavastus, valot ja äänimaailma tehdään muutaman taitavan ihmisen voimin, ja upea lopputulos on aina kuin isoimpien ammattiteatterien lavoilta, hän kehuu.






"Rakkaus teatterin tekemiseen yhdistää"


Riikka kertoo hakeneensa Lohjan Teatteriin mukaan ensi kerran vuonna 2013, vuosi perheen Lohjalle muuton jälkeen.
Riikka Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen
-musikaalissa Lohjan Teatterissa

- Olin harrastanut nuorempana musiikkiteatteria, tanssia ja laulua, ja uutena lohjalaisena koetin keksiä pölyttyneelle kotiäidille mielekästä tekemistä. Päädyin koeluvun kautta äidin rooliin Pikku Vampyyriin, ja sen myötä sain liudan uusia ystäviä, Riikka muistelee.

- Olen monesti onnitellut itseäni siitä, että ymmärsin hakeutua Lohjan Teatteriin, se on ollut kaikkinensa parasta tässä kaupungissa.

- Jokainen esitys tuo mukanaan eri-ikäisiä tuttavuuksia, joista väkisinkin tulee itselle läheisiä. Teatterin pariin hakeutuvat tyypit ovat useimmiten jo valmiiksi samanhenkisiä keskenään, inhimillisiä ja hullunhauskoja, rehdisti outoja ja tosikoiden vastakohtia. Rakkaus teatterin tekemiseen yhdistää jokaista.

- Pikku Vampyyrin jälkeen olen ollut mukana Lohjan Teatterin musikaaleissa Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen, Humiseva harju ja Kolme Muskettisoturia.



Riikka äidin roolissa
Pikku Vampyyrissa,
vampyyrina Aivar Andrejev
Riikka tanssimassa Pikku Vampyyrissa

 

"Välillä pakko saada ravistella sisäinen nynnynsä pois"


Riikan mielestä teatterin tekeminen ja katsominen on aina elämys.

- Sen lisäksi, että se on hauskaa ja palkitsevaa tiimityötä, niin se tekee ihmiselle hyvää.


- Henkilökohtaisesti teatteriharrastus antaa minulle uskallusta. Omana itsenäni en viihdy parrasvaloissa, mutta roolihahmon kautta voin tehdä mitä vain, hän pohtii.


- Olen toisinaan introvertti ja viihdyn hyvin omissa oloissani, mutta välillä on vaan pakko saada ravistella sisäinen nynnynsä pois ja antaa kaikkensa. Revittelyt isoine tunteineen herättävät eloon ja antavat valtavasti energiaa. Ihmisen käyttäytyminen on lisäksi kiehtovaa, ja teatterin avulla pääsee kätevästi tutustumaan erilaisten ihmisten mielenliikkeisiin.

- Teatteri on mainio taiteenlaji, joka taatusti herättää katsojissa tunteita, Riikka summaa.


Riikka Humiseva harju -musikaalissa
Lohjan Teatterissa
Riikka Kolme Muskettisoturia -musikaalissa
Lohjan Teatterissa

 

"Jatka seuraavia lauseita:"


Tätä minusta ei vielä tiedetä... varmasti ei paljoakaan tiedetä, sillä puhelen vähän omista asioistani. Sanotaan nyt vaikka, että olen ilmiömäinen ilma-instrumentalisti ja playback-laulaja.

Jos voittaisin lotossa...
niin ottaisin ja lähtisin perheineni maailmalle!

Jos saisin yhden supervoiman... niin halaisin ihmisistä ilkeyden pois, jotta voisimme elää keskenämme toisiamme kunnioittaen.

En ole koskaan... polttanut tupakkaa.

Terveiseni tämän blogin lukijoille... Tervetuloa teatteriin! Kulttuurielämys kannattaa aina. :-)


Kaunotar (Riikka Kajander) Hirviön linnassa patsaiden
(Taika Tenhunen, Hoppe Sinervä, Topi Hintukainen ja Iida Koskinen) ympäröimänä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!