torstai 21. huhtikuuta 2016

Esittelyssä haltijamummo eli Taika Tenhunen

Haltijamummo on voimakas ja viekas hahmo,
joka haluaa antaa öykkärimäiselle prinssille
opetuksen ja muuttaa tämän Hirviöksi.
Taika Tenhunen on opiskelija,
joka rakastaa teatteria,
laulamista ja tanssimista.
 

Taika ilotyttönä
Lohjan Teatterin
Kolme Muskettisoturia
-musikaalissa



"On ihanaa, että pääsen myös tanssimaan"


Tällä kertaa Kaunotar ja Hirviö -satunäytelmän näyttelijöistä esittelyvuoron saa koko joukon nuorin näyttelijä, hyönöläläinen Taika Tenhunen, 15. Taika opiskelee peruskoulussa viimeistä vuotta. Kesäkuussa 16 vuotta täyttävä nuori nainen aloittaa syksyllä lukion joko Kallion lukiossa tai Lohjan lukiossa.

- Perheeseeni kuuluu äiti, äidin miesystävä Jussi ja koiramme.

-Roolihahmoni on haltijatar/haltijamummo. Prinssi ystävineen pilkkaa mummo-parkaa ja tästähän hän suuttuu. Haltija hoiti prinssiä, kun hän oli pieni, ja nähdessään millainen hänestä on tullut, haltija haluaa antaa opetuksen prinssille ja hänen ystävilleen, Taika kertoo.

- Haltijamummo muuttuu kauniiksi haltijaksi ja kiroaa prinssin linnansa vangiksi ruman ulkokuorensa alle ja hänen kaverinsa marmoripatsaiksi. Haltijatar ei ole paha, hän välittää tuosta prinssistä. Haltijatar on viekas. Lisäksi olen tanssijana patsaana sekä kuusipuuna. On ihanaa, että pääsen myös tanssimaan, pidän todella paljon tanssimisesta, Taika hymyilee.


"Kun jotain haluan, yritän viimeiseen asti"

Taikan mielestä parasta hahmon tekemisessä on sen haastavuus.

- Olen näytelmän nuorin näyttelijä, mutta roolissani mummona olen vanhin. Se tuo haastetta ja kehittää paljon. Itse hahmossani parasta on sen voimakkuus. Vahva niin puheilta, eleiltä kuin luonteeltaankin, Taika luettelee.

- Itse en ole yhtä viekas kuin haltija. Ja taustamme ovat todella erilaiset. Itse olen vielä elämässä kokematon, kaikki edessä, mutta haltijalla on pidempi menneisyys. Tosin puhuin haltijan vahvuudesta, enkä nyt voi sanoa ettei meissä mitään samaa ole, en minä nyt mikään heikko ole! Kun jotain haluan, niin yritän viimeiseen asti, kuten haltijakin, Taika pohtii.


"En voi uskoa, että olen nyt itse näyttelijä, joita pienenä ihailin"

Taika kertoo odottavansa kuluvalta esityskaudelta erityisesti lasten näkemistä.

- Kun olin itse pieni kävimme paljon katsomassa teatteria ja muistan, miten ihailin esitysten näyttelijöitä. Tuntuu hullulta, että nyt nuo lapset ovat tilallani ja minä olen tuolla lavalla. En voi jotenkin uskoa sitä. Odotan siis lapsille esiintymistä, ja heidän reaktioidensa näkemistä, Taika mainitsee.

Taikan mielestä Kaunotar ja Hirviö on lastennäytelmä, joka sopii kaikille, jopa vanhemmille.
Taika nähdään patsaana Lohjan Teatterin
Kaunotar ja Hirviö -satunäytelmässä

- Tarina on koskettava ja siihen on helppo tietyllä tavalla samaistua. Jokaisesta meistä joskus tuntuu siltä, että emme sovi sellaisena kuin olemme tai inhoamme jotain itsessämme. Noiden asioiden kanssa Hirviökin taistelee, mutta huomaa, että ne asiat ovat vain omassa päässä, ja joku muu näkee sinut kauneimpana maailmassa.

- Hauskuuttakaan näytelmästä ei Kaunottaren viehättävien siskojen ansiosta puutu, Taika lisää.









"Rakastuin teatterin tekemiseen"


- Aloitin teatterin talvella 2014 Teatteri Tralassa Votkaturisteissa. Sain ihanien ihmisten kanssa parhaan alun harrastukselleni. Rakastuin teatterin tekemiseen ja halusin ehdottomasti jatkaa sitä. Se tuntui omalta jutulta, Taika muistelee.

- Tralassa kuulin Lohjan Harrastajanäyttelijä ry:stä. Halusin liittyä siihen, sillä tahdoin kunnolla teatterijuttuihin sisälle. Liityttyäni menin Lohjan Teatterin musikaalin Kolme Muskettisoturia koelukuihin ja pääsin mukaan.

- Musikaalin tekeminen oli mahtavaa. Sain laulaa ja tanssia ja näytellä. Kaikkea mistä pidän. Olen ikuisesti kiitollinen, että sain olla mukana tekemässä sitä. Se oli ihana prokkis, hän huokaisee.

- Sen jälkeen hain Kaunottareen ja Hirviöön ja sainkin ensimmäisen puheroolini haltijana. Nyt olenkin myös Vaahterateatterin Vetää kaikista ovista kesänäytelmässäkin Anja Hännisenä. Se saa ensi-iltansa sitten 11.6., Taika vinkkaa.

"Esitysten loputtua jää ikävä"


Taika sanoo kulloisenkin produktion porukan olevan teatterin tekemisessä parasta.

- Yhdessä ollaan paljon ja ystävystytään ja kasvetaan yhteiseksi porukaksi harjoituskauden aikana. On mahtavaa olla harrastuksessa, jossa täysin eri-ikäiset ihmiset tekevät yhdessä.

- Ikävintä taas on jäävä ikävä. Esitysten alettua nähdään harvemmin ja esitysten loputtua jää ikävä, niin näytelmää kuin sen ihmisiäkin kohtaan. Onneksi uusia produktioita kuitenkin tulee, Taika sanoo.

- En varsinaisesti harrasta mitään muuta. Ja eipä sitä paljoa koulun ohella aikaa jääkkään, kun illat teatterilla viettää. Musiikkiporukamme kanssa vapaa-ajat koulupäivien aikana soittelemme bändinä, jossa olen laulajanamme, monipuolisesti lahjakas nuori nainen kertoo.


























"Jatka seuraavia lauseita:"


Taika tanssii myös patsaana Kaunottaressa ja
Hirviössä
Tätä minusta ei vielä tiedetä... eipä minusta taideta tietää oikeastaan mitään, mutta ei kyllä ole mitään erikoista tiedettävääkään. Viihdyn liian hyvin ensi-ilta juhlissa...tai oikestaan missä vaan, kunhan tanssitaan.

Jos voittaisin lotossa, minä... laittaisin rahat säästöön opiskelua ja omaa pientä yksiötä varten, jonka voisin sitten sisustaa oman näköiseksi. Ja auttaisin äitiä, sen verran paljon aikaa ja rahaa kuskaamisieni takia tämä harrastus on häneltä vienyt. 

Jos voisin saada yhden supervoiman, haluaisin osata... tehdä ihmisistä avaramielisempiä toisiamme kohtaan, tulimme sitten mistä tahansa tai olimme ketä tahansa. 

Minä en ole koskaan... on varmasti aika paljon asioita, joita en ole vielä elämässäni kerennyt tehdä, mutta en esimerkiksi ole koskaan käynyt ulkomailla. Siihen asiaan varmasti teen vielä muutoksen. Olen utelias ihminen ja haluan vielä, heti kun on kunnolla aikaa ja rahaa nähdä maailmaa.

Terveiseni tämän blogin lukijoille... Tervetuloa katsomaan Kaunotar ja Hirviö -näytelmää, hienolla porukalla tehty kaunis ja kaikille sopiva näytelmä!

Taika tanssii kuusena Kaunotar ja Hirviö -satunäytelmässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!