tiistai 8. marraskuuta 2016

Annina Alanen, Lohjan Teatterin musikaalitähti


Annina Alanen – Eliza Doolittle
Tuotantopäällikkö muuntautuu iltaisin Lohjan Teatterin näyttämöllä My Fair Lady –musikaalin kukkaistytöksi.


Annina Alanen on 35-vuotias tuotantopäällikkö Hämeenlinnasta, jossa hän asuu kahden pienen kissan kanssa. Perheeseen kuuluvat Naantalissa asuvat vanhemmat, sekä kolme veljeä perheineen. Tänä syksynä Annina on pääroolissa, Eliza Doolittlenä, Lohjan Teatterin musikaalissa My Fair Lady.


"Päiväsaikaan töissä olen tarkka
 ja täsmällinen insinööri
Annina työskentelee Hämeenlinnassa SSAB Europe Oy:ssä, joka valmistaa teräslevyä mm. rakennus- ja autoteollisuuden tarpeisiin. Hänen vastuullaan on viisi tuotantolinjaa ja 111 hengen organisaatio.
Annina viihtyy nykyisessä työssään erinomaisesti, eikä juuri nyt tahtoisi tehdä mitään muuta.
”Minulla on aivan mahtava osasto johdettavanani ja erityisesti oman porukan kanssa on upeaa tehdä töitä. Toisaalta olen aina tykännyt kokeilla erilaisia asioita ja veri vetää maailmalle. Ei tiedä, vaikka jonakin päivänä pakkaisin reppuni ja lähtisin eräoppaaksi Guatemalan vuorille.” hän kertoo.

Mikä saa nuoren naisen hyppäämään Hämeenlinnassa moottoripyörän selkään tai auton rattiin ja ajamaan Lohjalle?


”Aika moni kysyy ja ihmettelee samaa. Elän vähän niin kuin kahta elämää”, sanoo Annina, ” Päiväsaikaan töissä olen tarkka ja täsmällinen insinööri, vapaa-ajalla taas päästän itsessäni asuvan luovan taiteilijan irti ja soitan, laulan, tanssin ja teen teatteria. Palo ja intohimo erityisesti musiikkiin ja sen tulkitsemiseen eri tavoin saa tällä hetkellä ajamaan Hämeenlinnasta Lohjalle lähes päivittäin.”

Annina on soittanut pianoa ja laulanut ihan pienestä saakka. Nuorempana hän keikkaili useamman vuoden oman orkesterin kanssa.

”Teatteriin hurahdin Brysselin vuosinani, jolloin pääsin mukaan englanninkieliseen musiikkiteatteriryhmään (Brussels Light Opera Company). Hauska sattuma on se, että viimeinen iso produktio Brysselissä oli nimenomaan My Fair Lady v. 2014. Silloin en tosin esittänyt pääosaa. On ihan mahtavaa saada olla mukana rakastamassani musikaalissa uudelleen, ja vielä Elizan roolissa.”

Lohjan Teatteriin Annina tutustui Mustalaisleirin ja Humisevan Harjun myötä, joissa hänen veljensä Teemu Alanen esitti pääosaa. Annina asui siihen aikaan vielä ulkomailla, mutta muistaa pohtineensa, miten hienoa olisi joskus olla mukana suurella sydämellä ja ammattitaidolla tehdyssä teatterissa.
”My Fair Ladyn kanssa kävi itse asiassa niin, että Teemu välitti minulle viestin koelauluista ja ylipuhui osallistumaan. Ja tässä ollaan...”, kertoo Annina.


Mikä teatterin tekemisessä on parasta, entä ikävintä?

"...ihmiset ovat parasta teatterin tekemisessä." Kuvassa Annina, Elizan isä Alfred P. Doolittle-Petri Puttonen, sekä kadunmiehiä: Hoppe Sinervä, Topi Hintukainen ja takana Timo Holma. Kuva: Sari Niinikoski
Anninan mielestä ihmiset ovat parasta teatterin tekemisessä. Hän kehuu, että nytkin on koossa aivan upea porukka ja että on aivan mahtavaa luoda yhdessä jotain, joka toivottavasti antaa unohtumattomia elämyksiä katsomaan tuleville ihmisille.
Mitään ikävää Anniina ei osaa mainita, jollei ota huomioon sitä että vuorokauden tunnit tuppaavat välillä loppumaan kesken varsinkin harjoituskautena, jolloin treenataan lähes päivittäin.

"Ja sitten mulla on se moottoripyörä..."
Mitä muuta laulava näyttelijä harrastaa?

”Harrastukseni pyörivät hyvin paljon musiikin ympärillä. Nuorempana osallistuin tangomarkkinoille ja finaalipaikan jälkeen keikkailin muutaman vuoden oman orkesterin kanssa. Suomalainen tanssilavakulttuuri on muutenkin aina ollut lähellä sydäntäni ja käyn edelleen aktiivisesti lavatansseissa ympäri Etelä-Suomea aina kun muilta kiireiltäni ehdin. Ja sitten mulla on se moottoripyörä...”, sanoo Annina pilke silmäkulmassa.



Onko Elizassa ja Anninassa mitään samaa?

Eliza on katutyttö, josta aletaan kouluttaa oikeaa ladyä. Eliza on räväkkä, sanavalmis ja hiomaton, mutta hänessä on myös paljon lämpöä. Elizan kasvutarinan kertominen on ollut hieno kokemus." Annina sanoo.
Hänen mielestään parasta hahmossa on se, miten Eliza pitää puolensa ja seisoo lopulta ihan omilla jaloillaan. ”Elizalla on kaikesta huolimatta myös pilkettä silmäkulmassa ja lämmin sydän.”
Anninan mielestä Elizaa ja häntä yhdistävät suorapuheisuus ja peräänantamattomuus. Musikaalissa, kun Eliza päättää opetella olemaan oikea lady, menee hän läpi harmaan kiven, samaa eteläpohjalaista jääräpäisyyttä Annina tunnistaa itsessään. 
" Parasta on, jos onnistuu tuomaan hymyn jonkun huulille tai liikuttamaan kyyneliin."  Kuva: Sari Niinikoski
Annina odottaa esityskaudelta elämyksiä ja kohtaamisia: ”Parasta on, jos onnistuu tuomaan hymyn jonkun huulille tai liikuttamaan kyyneliin. Parhaimmillaan teatteri menee tunteisiin, oli sitten kysymys draamasta tai komediasta.”

Anninan terveiset blogin lukijoille:

”Nähdään Lohjan Teatterissa! Rakas ohjuksemme Sari (Sari Niinikoski) on jälleen tehnyt meidän kanssa niin hienoa työtä, että uskallan luvata, että lipun ostaminen todella kannattaa.”

                                                                                                                                Inkeri Paananen
                                                                                                                                teatterin sihteeri


Lisää kuvia myös Anninasta näet blogin "My Fair Lady -musikaalin kuvasatoa" sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!