tiistai 16. huhtikuuta 2019

Esittelyssä Pikku Prinsessan Jessie eli Noora Tukiainen

"Teatteri vei mennessään enkä lähde sieltä kulumallakaan"

Noora Tukiainen viihtyy
teatterin lavalla. (kuva: Sari Niinikoski)

Lohjan Teatterin blogissa on vuosien varrella esitelty harrastajanäyttelijöitämme eri produktioista. Pikku Prinsessan näyttelijöistä ensimmäisenä esittelyvuoron saa koulutyttö Jessietä esittävä lohjalainen Noora Tukiainen, 15.

Noora käy tällä hetkellä peruskoulun 9.-luokkaa ja tulevaisuudessa hän haaveilee opiskelupaikasta Otaniemen lukiossa teatterimedia-linjalla.

- Pääsin teatteriin tätini kautta. Hän ilmoitti kaksi päivää ennen Ihmemaa Ozin harjoitusten alkua, että nyt olisi mahdollista päästä mukaan tanssijaksi ja otin Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoskeen yhteyttä. Sitten pääsin mukaan ja teatteri vei ihan mennessään enkä lähde sieltä kulumallakaan, Noora kertoo hymyillen.

"Näytteleminen on ihan parasta!"


Koulutyttö Jessie
uskaltaa haastaa
tyttöporukan johtohahmon
- Olen itse ollut ennen Pikku Prinsessaa mukana vain Ihmemaa Ozissa, mutta olen 4-vuotiaasta asti käynyt katsomassa kaikki Lohjan Teatterin lastennäytelmät 2-4 kertaa.

- Olen aina tykännyt näytellä ja käydä teattereissa eli sillä tavoin se on ollut harrastukseni jo 11 vuotta. Virallisesti näyttelijänä olen ollut siis vasta reilun vuoden. Toimin myös kuiskaajana Vaimoni on  toista maata -produktion harjoituksissa, Noora paljastaa.

Nooran ”viralliseen” perheeseen kuuluvat äiti, isä ja pikkuveli, mutta teatteri-ihmisiäkin hän kutsuu omaksi perheekseen, joten siihen kuuluvat kaikki hänen näyttelijäystävänsä.

- Teatterin tekemisessä parasta on oikeastaan kaikki! Teatterista löytyy oma perhe, jonka kanssa viihdyn. Voin luottaa teatteri-ihmisiin täysin ja pystyn olemaan oma avoin itseni, enkä pelkää näyttää tunteitani.

- Näytteleminen on myös ihan parasta! Voin heittäytyä joksikin muuksi hahmoksi parin tunnin ajaksi, eikä minun tarvitse stressata mistään lavalla ollessani, hän mainitsee.

"Moni ei ymmärrä kuinka paljon treenaamme"

Ensimmäistä kertaa Noora nähtiin Lohjan Teatterin
lavalla Ihmemaa Ozissa viime keväänä.
(kuva: Sari Niinikoski)

Pikku Prinsessassa Nooran roolihahmo Jessie on yksi tyttökoulun oppilaista.

- Roolini on suht pieni. Pidän kuitenkin hahmostani ja parasta on se, että uskallan kääntyä porukan ”johtajaa” vastaan. Minulla ei varsinaisesti ollut hahmooni hirveästi ns. tarttumapintaa, joten olen rakentanut hahmosta aikalailla itseni kaltaisen, mutta koska en halua olla lavalla oma itseni, niin olen jättänyt myös jonkin verran eroavaisuuksia.

- Huonoja puolia teatterin tekemisestä en oikeastaan löydä, paitsi ehkä se, että joskus treenikaudella on vaikeaa löytää aikaa kaikelle mihin sitä tarvitsisi. Moni ei ymmärräkkään kuinka paljon treenaamme, kuinka paljon se vie aikaa ja kuinka raskasta se on, Noora sanoo.

Kun hän ei näyttele tai treenaa teatterilla, Noora harrastaa vapaa-ajallaan tanssia Un dos tresin tanssikoulussa ja ison kanteleen soittoa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa.


"Toivon esityskaudesta hyvää"
Noora nähtiin useassa roolissa
Ihmemaa Ozissa
(kuva: Sari Niinikoski)


Pikku Prinsessan katsojille tai teatteriin lähtemistä harkitseville Noora haluaa lähettää terveisiä:

- Tulkaa nauttimaan meidän ihastuttavasta lastennäytelmästä ja nauttikaa kulttuurin voimasta!

- Haluan kaikkien viihtyvän näytöksessämme, joten toivon esityskaudesta hyvää ja sitä se varmasti onkin. Kivaa palautettakin on tullut jo paljon ja se on antanut lisää motivaatiota näytöksen vetämiseen.

Markkinointi-ideoitakin Nooralta löytyy.

- Ihmisiä voisi saada kiinnostumaan näytelmästämme esimerkiksi siten, että arpoisi muutaman ilmaislipun tai loisi jonkun kisan (esim. tietovisa Pikku Prinsessasta), josta voi voittaa pieniä palkintoja tai liput.

"Unelmoin pysyväni aina yhtä onnellisena"

Jessie vauhdissa

Tätä minusta ei vielä tiedetä: - Olen herkkä ja itken tosi helposti elokuvissa, teattereissa ja biisien sanoille.

Jos voittaisin lotossa: - Lahjottaisin osan rahoista hyväntekeväisyyteen, osan kulttuurin hyväksi ja osalla rahoista matkustaisin jonkun läheisen kanssa jonnekin.

Jos voisin saada yhden supervoiman: - Haluaisin näkymättömyyden.

Minä en ole koskaan:  - Hypännyt benji-hyppyä.

Unelmoin: - Pysyväni aina yhtä onnellisena, kuin nytkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!