keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Lohjan Teatterissa vieraili viime vuonna lähes 8600 katsojaa

Lohjan Teatterin esityskausi 2018 oli yksi menestyksekkäimmistä kausista vuosiin. Teatterissamme vieraili viime vuonna lähes 8600 katsojaa.

 

Katoava maa -draama keräsi katsojia 1887
Kevätkaudella esitetty koskettava draama Katoava maa keräsi katsojia 1887. Lastennäytelmä, klassikkosatu Ihmemaa Oz herätti myös kiinnostusta erityisesti koululuokissa ja keräsi yhteensä 2657 katsojaa. Syyskaudella katsojia ilahdutti komediasävytteinen maailman menestysmusikaali Nunnia ja Konnia, jossa täyttöaste oli huimat 98 prosenttia. Katsomo täyttyi iloisista katsojista, joita oli yhteensä 4049.

Koko kauden katsojamääräksi tulee yksi kaikkien aikojen huipputuloksista, 8593 katsojaa. Lohjan Teatteri ylitti reilusti kaupungin asettamat tulotavoitteet.

Esityskauden aikana teatteria oli Lohjan Teatterissa harrastamassa kuutisenkymmentä harrastajanäyttelijää sekä muutamia ammattimuusikoita ja ääniajajia, nelihenkisen vakituisen henkilökunnan lisäksi.

Teatteri tarjosi kauden aikana harjoittelupaikan opiskelijalle puvustamossa ja yhteistyötä tehtiin myös Nuorisopajan ja Linkin kanssa lavastamossa. Musiikkiopiston oppilaat olivat mukana musikaalin taustanauhoissa.


Ihmemaa Oz -klassikkosatu herätti kiinnostusta erityisesti koululuokissa ja keräsi 2657 katsojaa

Lohjan Teatteri jatkoi yhteistyötoimintaa paikallisten taiteilijoiden kanssa antamalla heille näyttelytilaa kahviossa. Teatterilaiset osallistuivat esiintyjinä moneen kaupungin ja järjestöjen järjestämään tilaisuuteen, esimerkiksi kävelykatutapahtumaan ja Omenakarnevaaleille.

Nunnia ja konnia -musikaalin näki 4049 katsojaa

Lisäksi Lohjan Teatteri tarjosi Lohjan kaupunginorkesterille tilat Lohja soi -tapahtumaan, jossa pidettiin muutama loppuunmyyty Lohja soi -konsertti.

Keväällä Lohjan Kotiseutututkimuksen Ystävät ry myönsi teatterijohtaja Sari Niinikoskelle Robert Bold -mitalin tehdystä työstä Lohjan Teatterin hyväksi.

Katseet tulevaan esityskevääseen

 

Vuonna 2019 Lohjan Teatterin alkukeväässä nähdään komedia Vaimoni on toista maata, jonka ohjaa Avoin liitto -komediassa ohjaajana debytoinut Aivar Andrejev. Vaimoni on toista maata -näytelmä tarjoaa huikeita roolitöitä neljälle teatterimme näyttelijälle. Mukaan on saatu mm. viime vuonna Jussi-ehdokkaanakin ollut ja myös Suomen Oscar-elokuvaehdokas elokuvassa Armomurhaaja näytellyt Hannamaija Nikander. Ja monesta näytelmästä tutut monilahjakkuudet Minna Hakala ja Petri Puttonen. Uutena kasvona lavalla nähdään improvisaatioryhmästä Neljäs seinä tuttu Tomi Välimaa.

Vaimoni on toista maata -komedian ensi-ilta on 26.1.2019 klo 19.00
Umpirakastunut pariskunta odottaa kaveria kylään uuden tyttöystävän kanssa. Ja siksi kaikki haluavat pistää parastaan. Kun pariskunta saapuu, vanhan opiskelukaverin uusi tyttöystävä ei kuitenkaan jostain syystä puhu mitään. Ja vahvat epäilykset heräävät heti, onko hän kenties ulkomaalainen?

Pian väärinkäsitykset kasvavat järjettömiin mittasuhteisiin ja hulvattoman hauskat tilanteet siivittävät pariskunnat hulluihin kommelluksiin ja parisuhdekeskusteluihin. Huumoria saadaan niin kulttuurieroista ja nykypäivän tarpeesta auttaa kaikkia.

Kaikkiin 12 näytökseen on vielä lippuja jäljellä, mutta omansa kannattaa ostaa / varata pian. Esityskausi 26.1.-1.3. Vaimoni on toista maata lippuja saa ostettua kätevimmin kaikkina vuorokaudenaikoina suoraan NetTicketistä TÄSTÄ LINKISTÄ

Pikku prinsessa uskoo parempaan huomiseen

 

Lohjan Teatterin kevään lastennäytelmänä nähdään 30.3. ensi-iltansa saava Pikku prinsessa. Eksoottisesta Intiasta tuotu Sara Crewe elää suunnattoman ylellisyyden ympäröimänä englantilaisessa sisäoppilaitoksessa ja kaikki kohtelevat häntä kuin pientä prinsessaa. Mutta yhtäkkiä kaikki muuttuukin, kun tytölle ilmoitetaan, että hänen rakas isänsä Kapteeni Crewe on yllättäin kuollut.
Pieni Sara jää sisäoppilaitoksen ilkeän ja pelottavan johtajan, neiti Minchinin armoille ja häntä kohdellaan kuin kerjäläistä. Sarasta tehdään palvelija ja hänet siirretään asumaan kylmään ullakkohuoneeseen.

Pikku prinsessa -lastennäytelmän ensi-ilta on 30.3.2019 kello 19.00
Rikkaan mielikuvituksensa ja loputtoman elämänilonsa avulla hän tekee kuitenkin kurjuudestakin siedettävää. Ja hädän hetkellä hän saa kuin ihmeen kaupalla tuntemattoman ystävän, joka loihtii kuin taikaiskusta hänen elämäänsä jännittäviä yllätyksiä.

Pikku prinsessan hellyttävä ja hauskakin tarina on säilyttänyt lumonsa yli sata vuotta. Kirjasta on tehty useita elokuva- ja tv-versioita. Lähes 50 lastenkirjaa kirjoittaneen Manchesterissa 1849 syntyneen Frances Hodgson Burnettin muita tunnettuja teoksia ovat Salainen puutarha ja Pikku lordi. Lohjan Teatterissa nähdään tämä sydämet valloittava lasten kirjaklassikko uutena taianomaisena ja hiukan jännittävämpänä sovituksena Sari Niinikosken ohjaamana.

Kaksi näytöstä 15:sta on alustavasti loppuun varattu, mutta muissa näytöksissä on tilaa. Esityskausi 30.3.-11.5. NetTicketin kautta liput Pikku Prinsessaan suoraan TÄSTÄ LINKISTÄ

Tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin katsojat kokemaan Lohjan Teatterin taikaa vuonna 2019! Tehdään tästä yhdessä upea teatterivuosi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!